Ce rol au jucat femeile în istoria automobilismului? Vezi aici!

Ce rol au jucat femeile în istoria automobilismului? Vezi aici!

În accepțiunea universală implicarea femeilor în automobilism nu a fost la fel de importantă ca și contribuția masculilor, din motive lesne de înțeles. Au existat însă și femei care au venit cu inovații pe care le găsim cu toții la mașinile de zi cu zi.

Probabil fiecare dintre noi aflat în exercițiul funcțiunii la volan a fost gratulat cu una dintre cele două replici: "Unde gonești așa? " sau "Mai folosește ștergătoarele alea că nu mai vezi nimic". Nu întâmplător femeile au aceste fixații, ci chiar două reprezentante ale sexului frumos sunt inventatoarelor ștergătoarelor și a semnalelor de schimbare a direcției și de frână.

Mary Anderson este cea care a patentat indispensabilele ștergătoare în 1903. La vremea aceea sistemul nu era automatizat și acționarea se făcea în mod manual prin intermediul unei manivele. Această dotare a devenit standard pe mașinile americane începând cu 1916. Acționarea automată a acestora a venit tot prin contribuția unei femei. În 1917, Charlotte Bridgwood, președintele Bridgwood Manufacturing Company, a patentat ștergătorul automat. Produsul nu a fost un succes imediat, dar în timp constructorii l-au adoptat.

Citeşte mai multe pe ProMotor

 

 

Versiune mobil | completa