Averea lui Becali, din declaraţia oficială

Averea lui Becali, din declaraţia oficială

Obligat prin lege să-şi depună declaraţia de avere, odată cu candidatura pentru Parlamentul României, Gigi Becali şi-a trecut conştiincios pe hârtie bunurile pe care le deţine. Dacă le-a trecut pe toate sau nu, deocamdată nu se ştie.


Gigi Becali, candidat înscris în alegerile parlamentare pentru un fotoliu de deputat într-un colegiu din Capitală, are, conform declaraţiei de avere, o colecţie de ceasuri în valoare de 250 de milioane de euro, sute de hectare de teren dar niciun venit din jocuri de noroc.

Potrivit declaraţiei sale de avere, dată publicităţii, la cererea MEDIAFAX, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), este, singur sau împreună cu câte o rudă sau un apropiat, proprietarul a zece parcele de teren. Trei dintre ele sunt situate în Voluntari, trei în Capitală - din care una, în sectorul 1, în suprafaţă de 33 de hectare şi alte două în sectorul 2 de şase şi, respectiv, 12 hectare - şi câte o parcelă în Piteşti, Baloteşti, Brăila şi Otopeni.

Conform declaraţiei sale, Becali le-a dobândit fie prin contract de vânzare-cumpărare, fie prin "cesiune de drepturi".

Gigi Becali mai deţine o colecţie de bijuterii în valoare de 50.000 de euro, dobândită în 1996, şi una de ceasuri - toate dobândite în 2005 - în valoare de 250 de milioane de euro.

Alte active aducătoare de venituri sunt, în cazul lui Becali, un bloc de locuinţe sociale construit la Zimnicea, în valoare de circa un milion de euro, şi alte şase blocuri de câte cinci etaje a căror valoare este de peste 80 de milioane de euro.

Conform declaraţiei de avere, Becali nu a primit, în ultimul an, vreun cadou mai scump de 300 de euro, nu are "venituri din alte surse" şi nici "venituri din premii şi jocuri de noroc".


Ce mai conţine declaraţia lui Becali, citeşte pe MEDIAFAX.

 

 

Versiune mobil | completa