Atenţie: Consumul de cola dăunează fertilităţii bărbaţilor!

Atenţie: Consumul de cola dăunează fertilităţii bărbaţilor!

Nu cofeina este substanţa care afectează calitatea spermei, deoarece studiile au arătat că bărbaţii care beau cafea nu prezintă aceeaşi problemă.

Bărbaţii care consumă minimum un litru de cola în fiecare zi prezintă riscuri mai mari să devină infertili, această băutură afectând calitatea spermei. Aceasta este concluzia unui studiu al cercetătorilor danezi, care au analizat lichidul seminal a 2.500 de bărbaţi. Subiecţii erau împărţiţi în trei categorii, bărbaţii care nu beau cola, cei care beau ocazional şi cei care beau cel puţin un litru zilnic.


Oamenii de ştiinţă au constatat, în urma analizelor de laborator, că voluntarii care nu beau cola aveau 50 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal, în timp ce subiecţii care beau cel puţin un litru aveau în jur de 30 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal. Potrivit oamenilor de ştiinţă, riscul infertilităţii bărbaţilor care sunt mari consumatori ai acestei băuturi este cu 30 la sută mai mare.

Cercetarea mai arată că nu cofeina este substanţa care afectează calitatea spermei, deoarece s-a observat că bărbaţii care beau cafea nu prezintă aceeaşi problemă. Stilul de viaţă şi alte ingrediente ale băuturii ar putea fi cauza scăderii numărului de spermatozoizi. Specialistul Kold Jen-sen, cel care a condus cercetarea, spune că bărbaţii care beau cola au şi o alimentaţie bogată în grăsimi, iar în urma unui chestionar, cercetătorul a constatat că adepţii acestei băuturi sunt şi mari amatori de fast-food.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa