Apple va lansa iTunes Radio, un serviciu muzical online

de Florin Badescu - Mediafax

Foto: AFP//Mediafax (Kimihiro Hoshino)

Grupul american Apple a anunţat, luni, că va lansa un serviciu online care permite utilizatorilor să asculte muzică fără să o descarce (streaming), denumit iTunes Radio, care va concura cu servicii deja existente, precum Pandora şi Spotify, informează AFP.

"iTunes Radio este o soluţie incredibilă pentru a asculta posturi de radio personalizate, create special pentru utilizatori", a declarat Eddy Cue, vicepreşedintele grupului Apple, prezentând noul serviciu în faţa creatorilor de programe informatice reuniţi la o conferinţă organizată în oraşul San Francisco.

Apple promite peste 200 de posturi de radio, dar şi programare personalizată, bazată în special pe istoricul pieselor ascultate de utilizator sau istoricul pieselor cumpărate din magazinul online al grupului, iTunes.

Noul serviciu, care seamănă cu cel al postului de radio online Pandora, va fi disponibil începând cu toamna acestui an, a precizat grupul Apple într-un comunicat.

Serviciul va fi gratuit pentru utilizatori, graţie finanţării sale din publicitate.

Utilizatorii vor putea să beneficieze şi de un serviciu fără publicitate, dacă sunt abonaţi la serviciul iTunes Match, care le permite, pentru 24,99 dolari pe lună, să îşi stocheze muzica preferată online, pe un server Apple, inclusiv piese cumpărate din alte magazine decât iTunes, şi să le asculte pe mai multe dispozitive muzicale.

 
Tag-uri:
apple
,itunes radio
,

 

Versiune mobil | completa