Alergiile de sezon - simptome şi tratament

Alergiile de sezon - simptome şi tratament

Între orele 5 şi 10 dimineaţa se înregistrează cea mai mare concentraţie de polen, 3.000 de grăunţe de polen aflându-se în fiecare metru cub de aer.

Unul din patru copii este alergic, iar 12 la sută dintre români suferă de o formă de alergie - o reacţie adversă la o proteină din mediu - , arată statisticile la nivel naţional. "De regulă, alergiile apar între 5 şi 25 de ani. Alergia la polen este cea mai des întâlnită afecţiune în această perioadă, spune dr. Gabriela Ungureanu, medic alergolog şi imunolog, dar o persoană alergică este sensibilă la diferite tipuri de polen. Perioada de alergie la polen se întinde din februarie şi până în octombrie", susţine Ungureanu. Potrivit specialiştilor, între orele 5 şi 10 dimineaţa se înregistrează cea mai mare concentraţie de polen, 3.000 de grăunţe de polen aflându-se în fiecare metru cub de aer. Medicii spun că această concentraţie nu diferă în funcţie de locul în care trăim, adică în zona urbană sau rurală.


Primăvara, organismul dezvoltă o reacţie exagerată la polenul anumitor flori sau arbuşti, pe care, în mod normal, o ignorăm, concentrându-ne pe protecţia împotriva virusurilor sau a bacteriilor. Medicii alergologi atrag atenţia că şi polenul poate fi la fel de periculos, mai ales dacă acest tip de alergie este ignorat. Riscul major al acestei afecţiuni este apariţia şocului anafilactic, precizează specialiştii.


Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa