A venit căldura, au venit şi... bolile! Vezi aici lista!

A venit căldura, au venit şi... bolile! Vezi aici lista!

Temperaturile ridicate sunt asociate cu problemele de nutriţie şi stres, iar cele scăzute sunt responsabile cu afecţiunile pulmonare.

Fluctuaţiile de temperatură au un efect negativ asupra organismului uman, sunt de părere specialiştii de la Institutul Naţional al Sănătăţii din Statele Unite ale Americii. Potrivit acestora, scăderea sau creşterea bruscă a temperaturii afectează metabolismul, iar riscul apariţiei bolilor precum astmul, afecţiunilor pulmonare, a celor respiratorii, alergiilor, a depresiei şi a problemelor de nutriţie este destul de ridicat.


În plus, experţii americani susţin că există o legătură între schimbările bruşte meteorologice şi creşterea nivelului de stres, deficienţe mentale, tulburări de comportament şi bolile hidrice, afecţiuni transmise prin apa potabilă. Studiile specialiştilor americani, citate de site-ul "hubpages", au arătat că organismul uman a început să îşi piardă capacitatea de adaptare la fluctuaţiile de temperatură, iar atunci când corpul este slăbit repercusiu­nile asupra sănătăţii pot fi destul de grave. Experţii spun că lipsa unei diete adecvate şi cea a mişcării slăbesc rezistenţa organismului.


Citeşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
caldura
,boli
,riscuri

 

Versiune mobil | completa