Trimite la 50 de persoane

De când am descoperit internetul, am primit pe adresa poştală electronică mii de mesaje importante şi folositoare. M-am bucurat de discuţii directe cu prieteni, am cunoscut oameni noi, interesanţi, am primit în timp scurt informaţii şi răspunsuri la întrebări. Genul acesta de legătură cu ceilalţi oameni m-a ajutat foarte mult şi m-a făcut să economisesc timp şi emoţii.

Pe aceeaşi cale am primit şi viruşi obraznici, cărora cu greu le-am ţinut piept, de două ori chiar căzându-le pradă fără putinţă de scăpare, pierzând multe dintre informaţiile ce le aveam stocate în computer.

În fine, dacă le pun pe talerele unei balanţe, si pe cele bune şi pe cele rele, liniştit pot spune că cele de bine sunt mai multe.

Pe lângă cele două tipuri de mesaje primite există şi un al treilea, ceva mai elegant, ce-i drept, însă obositor de-a dreptul. E vorba de texte de genul: trimite următorul mesaj la 15 dintre cunoscuţii tăi şi în scurt timp ţi se va întâmpla o nu-ştiu-ce mare bucurie sau dacă nu trimiţi textul la cel puţin 10 oameni nu vei acumula destule puncte şi te vor şterge din banca lor de date cei de la yahoo. Multe dintre mesajele respective sunt dotate şi cu fotografii sau slideshow-uri şi de cele mai multe ori nu spun mai nimic. Un prieten mi-a spus că sunt spam-uri. Aşa o fi. Cert e că nu sunt deloc amuzante şi nici interesante, ci seci şi încă n-am văzut nicio urmare negativă sau pozitivă. Tocmai de aceea de câte ori le întâlnesc le şterg fără să mă mai uit la ele.

Totuşi, zilele trecute am primit un mesaj offline care m-a făcut să râd în hohote. După ce l-am recitit, am hotărât să nu-l şterg, şi mai mult de atât, să-l fac public, pentru că aşa ar avea şanse mai multe de grabnică punere în practică.

Iată mesajul, în forma lui originală, fără fotografii şi alte brizbrizuri:

"Du-te in bucatarie si da drumu la gaz. Asteapta o jumate de ora si aprinde o bricheta. O sa iti apara pe tavan numele persoanei iubite. Da mai departe! ! ! Daca trimiti mesajul la 50 de oameni si toti o sa faca chestia asta, media IQ-ului Romaniei o sa creasca considerabil.

P.S. Trimite mesajul mai departe inainte sa executi procedura in bucatarie; iti spun de ce mai tarziu".

 
Tag-uri:
editorial
,neghina

 

Versiune mobil | completa