Şoferi vs. motociclişti

 

Instinctul de conservare te protejează când eşti la volan. Tinzi să eviţi orice pericol care îţi ameninţă viaţa. Dar ai grijă şi de ceilalţi participanţi la trafic? Cum ar fi, de exemplu, motocicliştii.

 

Un tânăr şi-a pierdut viaţa în urmă cu câteva zile, în condiţii care ţin şi de destin, şi de propria lui decizie, dar şi de inconştienţa unui şofer. Marius mergea către Sighişoara, împreună cu alţi patru prieteni, toţi pe motoare. O Dacie a virat fără să se asigure sau fără să considere că trebuie să pună frână pentru un motociclist, iar Marius a intrat în partea din dreapta a maşinii şi a fost proiectat la 10 metri de locul impactului. Ca să fii proiectat la o distanţă atât de mare, trebuie să fi avut o viteză considerabilă.

Mulţi dintre motociclişti se plâng că nu sunt respectaţi în trafic. Mulţi dintre şoferi se plâng că motocicliştii nu-i respectă în trafic. Am auzit chiar de cazuri extreme, şicanări la viteze enorme, am auzit şi de motociclişti care ţin în buzunar bile mici de metal, pe care le-ar arunca în urma lor către parbrizul şoferilor care-i scot din sărite.

De unde a pornit războiul? De ce sunt şoferii şi motocicliştii pe baricade diferite ale luptei crâncene care e traficul pe şoselele din România? E mai important să ajungi primul decât să ajungi cu bine? Un război care se lasă cu victime.

Războiul trebuie să se oprească.

Părinţii unor tineri motociclişti pe care îi cunosc şi-au lipit pe maşină un sticker de atenţionare pe care scrie „Şi motocicliştii există în trafic”.

Pentru că, pe drumurile noastre, nu sunt şoferi şi motociclişti, sunt şoferi versus motociclişti.

 

 

Versiune mobil | completa