Puţin, dar tare - o metodă eficientă de a slăbi

Puţin dar tare - o metodă eficientă de a slăbi

Nu trebuie sa faci miscare ore-n sir, daca vrei sa slabesti. Cateva minute de efort sustinut sunt suficiente: accelereaza metabolismul, iar caloriile vor continua sa fie arse cateva ore dupa antrenament. Am invatat acest lucru la o ora de Tonning, cu antrenorul Balázs Füzessy.

Nu este nevoie sa vorbim aceeasi limba, cata vreme ne miscam la unison. Acesta pare a fi motto-ul dupa care Balázs Füzessy, antrenor international de fitness, maghiar la origine, reuseste sa stranga grupuri largi de "ucenici" in salile de sport din toata lumea. La inceputul lunii octombrie, am avut ocazia sa particip la una dintre orele lui de Tonning, sustinuta la Pescariu Sport &Spa. Programul alcatuit de tanarul antrenor consta in 5 exercitii, fiecare dintre ele fiind practicat dupa o schema de 4 niveluri.
Astfel, la primul nivel, miscarile sunt mai accesibile si incepatorilor, pentru ca, ajungand la cel de-al patrulea nivel, gradul de dificultate sa fie deja o provocare pentru ei. Acest din urma stadiu reprezinta, de fapt, temelia antrenamen tului caci, spune Balázs, cele cateva minute de la final - si anume 4, pe ceas! - activea za muschii si accelereaza meta bolismul. Miscarile vizea za nu neaparat dezvoltarea muscu laturii, ci tonifierea intregului trup, cresterea rezistentei si declansarea arderilor calorice ca efect post-antrenament.

Citeşte mai multe pe www.CSID.ro
 
Tag-uri:
sport
,efort
,slăbire

 

Versiune mobil | completa