"Moş Crăciun există!". Cum îţi convingi copiii să creadă

"Moş Crăciun există!". Cum îţi convingi copiii să creadă

Cu ochii lor mari şi mintea iute, copiii descoperă, an după an, detalii care-i fac să-şi piardă încrederea că Moş Crăciun există cu adevărat. Şi, an după an, părinţii şterg detaliile cu poveşti, întrebându-se pentru cât timp vor mai putea să îi facă pe cei mici să îi creadă.

Dacă Moşul chiar există, e bătrân şi trăieşte la Polul Nord, cum se face că prin Bucureşti se plimbă acum atâţia moşi cu barbă albă şi mâini tinere? Dacă e singur şi are doar o sanie cu reni, cum se poate să aducă daruri tuturor copiilor din lume într-o singură noapte?

Şi dacă îşi are atelierul de jucării departe, la Pol, cum este posibil să-ţi aducă păpuşi "made in China" sau jucării din magazinul de la colţul străzii? Acestea sunt întrebările care transformă, de sărbători, minţile părinţilor în harnice maşini de inventat poveşti. Scriitorul şi sociologul Dan Lungu are doi copii şi s-a străduit să-i facă să creadă în Moş Crăciun pentru cât mai multă vreme. "Sunt unii psihologi care spun că cei mici trebuie <înţărcaţi> de această minciună. Eu personal nu cred asta, nu cred că e o minciună nocivă, cred că e important să îi înveţi să creadă în ceva frumos", a povestit el pentru gândul. Strategia pe care el a adoptat-o a fost să nu dea răspunsuri logice ci să inventeze poveşti cât mai trăsnite.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

 

 

Versiune mobil | completa