Ai rămas fără job? 9 lucruri pe care trebuie să le faci când eşti şomer!

Ai rămas fără job? 9 lucruri pe care trebuie să le faci când eşti şomer!

Desi este greu de acceptat, sa ramai fara job nu este sfarsitul lumii. Si, concomitant cu cautarile pentru o noua slujba, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le faci obligatoriu atunci cand esti somer.

1. In primul rand, trebuie sa te inscrii la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Chiar daca ajutorul de somaj nu este mare si procedurile sunt destul de stufoase, indemnizatia este dreptul tau legal, pentru care ti s-au oprit contributii in timp ce lucrai.

Asa ca, indiferent cati bani iti revin sau daca speri ca nu vei sta prea mult timp fara loc de munca, ajutorul de somaj te poate ajuta sa te descurci in aceasta perioada dificila.2. Incearca sa reduci din cheltuieli! Intr-o perioada in care nu mai ai salariu, iar veniturlie familiei s-au diminuat considerabil, este mai mult decat indicat sa renunti la anumite cheltuieli care nu sunt de stricta necesitate. De exemplu, imparte banii pe care ii ai in asa fel incat sa-ti ajunga pentru toata luna sa-ti cumperi mancare sau sa-ti platesti utilitatile.

Ar trebui, de asemenea, sa verifici ofertele de abonamente la cablu TV, internet sau de telefon, pentru a vedea daca nu cumva gasesti variante mai ieftine la alte companii decat cele ale caror servicii le folosesti in prezent. Gandeste-te totodata, daca n-ai putea sa renunti la un telefon, daca ai mai multe abonamente, sau sa-ti iei pachetul minim de programe la televizor. Rareste vizitele la mall si nu-ti cumpara decat lucrurile de care ai nevoie in aceasta perioada.

Află mai multe pe www.incont.ro

 

 

Versiune mobil | completa